Doriţi să accedeţi la Erasmus+? Vizitaţi site-ul Agenţiei Naţionale române
Proiecte de mobilitate
Erasmus+ oferă oportunităţi elevilor din învăţământul vocaţional şi profesional, ucenicilor şi proaspeţilor absolvenţi de a desfăşura stagii de practică în străinătate, permiţându-le să înveţe noi competenţe sau limbi străine. Aceste stagii măresc şansele lor de angajare şi permit o tranziţie mai uşoară de pe băncile şcolii pe piaţa muncii şi în acelaşi timp întăresc cooperarea europeană la nivelul educaţiei vocaţionale şi a formării.
Stagiile de practică şi uceniciile pot dura de la 2 săptămâni până la 12 luni. Elevii sunt găzduiţi fie într-un loc de muncă (o întreprindere sau altă organizaţie relevantă) fie într-o şcoală VET (cu perioade de învăţare prin muncă).
Ceea ce este diferit faţă de vechile programe, este că persoanele deja integrate pe piaţa muncii nu mai pot participa, însă proaspeţii absolvenţi din şcolile VET sau întrprinderile VET pot derula un astfel de schimb până la un an după absolvire.
O activitate de mobilitate este transnaţională şi trebuie să includă cel puţin două organizaţii participante (cel puţin o organizaţie de trimitere şi una de primire sau intermediară) din ţări diferite, iar elevii trebuie să desfăşoare acest stagiu într-o ţară europeană străină.
Termenul limită anual de depunere a proiectelor de mobilitate este în martie. Pentru a vă candida, vizitaţi site-ul Agenţiei dvs. Naţionale şi citiţi cu atenţie ghidul programului Erasmus+.